Αφορά: Διδάσκοντες|Φοιτητές

Microsoft Office 365 για εκπαιδευτικά ιδρύματα

Το Office 365 για εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι μια συλλογή υπηρεσιών που σας επιτρέπει τη συνεργασία και την κοινή χρήση των σχολικών εργασιών σας. Είναι διαθέσιμο δωρεάν για τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Η υπηρεσία περιλαμβάνει το Office Online (το Word, το PowerPoint, το Excel και το OneNote), 2TB χώρο αποθήκευσης για προσωπική χρήση στο cloud με το OneDrive, το Teams, το Yammer και τοποθεσίες του SharePoint.

Προϋποθέσεις για να έχετε πρόσβαση στην υπηρεσία είναι:

  • vα είστε μέλος ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ ή φοιτητής (προπτυχιακός, μεταπτυχιακός, υποψήφιος διδάκτορας, erasmus) ή μέλος του διοικητικού προσωπικού του Δ.Π.Θ.
  • να έχετε Ιδρυματικό Λογαριασμό στο Δ.Π.Θ.
Για να συνδεθείτε στις υπηρεσίες Office365 ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Επισκεφθείτε μία από τις παρακάτω διευθύνσεις:
  2. Πληκτρολογήστε για είσοδο τον λογαριασμό σας Office 365 που έχει τη μορφή @duth.gr, όπου username το όνομα χρήστη του ιδρυματικού λογαριασμού σας.

Θα ανακατευθυνθείτε αυτόματα σε ιστοσελίδα του Δ.Π.Θ. για την εισαγωγή των στοιχείων πρόσβασης του ιδρυματικού σας λογαριασμού.

Οδηγίες για χρήση του λογισμικού Office 365 της εταιρείας Microsoft

Η χρήση των εφαρμογών του Office 365 μπορεί να γίνει μόνο online. Δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε το λογισμικό στον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας!!!

Για να μεταβείτε και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας ώστε να προχωρήσετε στην online χρήση των εφαρμογών του Office 365, κάντε κλικ στον σύνδεσμο login.microsoftonline.com και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Στην αρχική σελίδα πληκτρολογήστε στo αντίστοιχo πεδίo το όνομα χρήστη του ιδρυματικού λογαριασμού σας, συνοδευόμενο από @duth.gr π.χ. nikopapa@duth.gr και πατήστε enter. Αυτόματα θα γίνει ανακατεύθυνση στη σελίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης..

signin_1

2. Η ανακατεύθυνση θα σας μεταφέρει στην ιστοσελίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου μπορείτε να επιλέξετε τον λογαριασμό εισόδου. Πατήστε την επιλογή Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

3. Θα ανοίξει η ιστοσελίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην οποία θα γίνει η πιστοποίηση των στοιχείων λογαριασμού σας. Πληκτρολογήστε ξανά στα αντίστοιχα πεδία το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του Ιδρυματικού Λογαριασμού σας και πατήστε το κουμπί Σύνδεση.

signin_3

4. Έχετε εισέλθει στη σελίδα του Office 365.

signin_4

5. Έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή της σουίτας γραφείου Office της Microsoft από οποιοδήποτε υπολογιστή χωρίς εγκατάσταση, δεδομένου ότι υπάρχει σύνδεση στο internet, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Η εφαρμογή θα ανοίξει στον φυλλομετρητή σας (browser).

signin_5