Το Microsoft Teams είναι μια πλατφόρμα επικοινωνίας και συνεργασίας που συνδυάζει συνομιλία στο χώρο εργασίας, συσκέψεις βίντεο, αποθήκευση αρχείων (συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας αρχείων) και ενσωμάτωση εφαρμογών. Η πλατφόρμα υποστηρίζει έως και 250 άτομα να συμμετάσχουν σε μία συνάντηση και υπάρχει η δυνατότητα προβολής 49 καμερών ταυτόχρονα.

Εγκατάσταση της εφαρμογής MS Teams

1. Πραγματοποιήστε είσοδο στη διεύθυνση https://portal.office.com πληκτρολογώντας το όνομα χρήστη του λογαριασμού σας στο Office 365 που είναι με τη μορφή username@duth.gr και στη συνέχεια πατήστε Επόμενο.

 • Π.χ. αν το ιδρυματικό email είναι της μορφής nikopappa@ee.duth.gr, ο λογαριασμός σας στο Office365 είναι nikopappa@duth.gr

2. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέξτε Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

3. Στη συνέχεια εισάγετε τα στοιχεία του ιδρυματικού λογαριασμού χρήστη και πατήστε Σύνδεση.

4. Στο επόμενο παράθυρο αν θέλετε να μειώσετε των αριθμό των φορών που πρέπει να δώσετε τα στοιχεία λογαριασμού σας προκειμένου να εισέλθετε στο Office 365 πατήστε Ναι, στην αντίθετη περίπτωση πατήστε Όχι.

5.  Στην σελίδα με τις εφαρμογές του Office 365 που θα ανοίξει πατήστε Όλες οι εφαρμογές

6. Θα ανοίξουν όλες οι εφαρμογές Office 365 για τις οποίες σας έχει εκχωρηθεί άδεια χρήσης. Επιλέξτε την εφαρμογή Teams.

7. Στην σελίδα που θα ανοίξει έχετε δύο επιλογές:

 • Λήψη της εφαρμογής (1) για να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας
 • Άνοιγμα της εφαρμογής μέσω web (2) για να ανοίξετε την εφαρμογή μέσω περιηγητή ιστού (browser) χωρίς εγκατάσταση

8. Πατήσετε το κουμπί Λήψη της εφαρμογής και κάντε εγκατάσταση το αρχείο που θα κατεβεί.

9. Μόλις τελειώσει η εγκατάσταση, θα ανοίξει αυτόματα η εφαρμογή στην οποία συνδέεστε με τον λογαριασμό σας Office 365 που έχει τη μορφή username@duth.gr (π.χ. nikopappa@duth.gr).

10. Σε περίπτωση που στο βήμα 7 έχετε επιλέξει Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Web και ανοίξατε την εφαρμογή μέσω περιηγητή ιστού, έχετε την δυνατότητα να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή όποτε επιθυμείτε, πατώντας το κουμπί Λήψη εφαρμογής υπολογιστή που βρίσκετε κάτω αριστερά.

11. Εναλλακτικά μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή MS Teams από τον παρακάτω σύνδεσμο:

Λήψη του Microsoft Teams

Δημιουργία συνεδρίας

1. Εισέλθετε στην εφαρμογή Microsoft Teams με το λογαριασμό σας Office 365 και πατήσετε το κουμπί Ομάδες, που βρίσκεται αριστερά στην μπάρα εφαρμογών.

2. Θα εμφανιστούν όλες οι ομάδες / μαθήματα που είστε διδάσκοντας. Οι ομάδες αυτές έχουν δημιουργηθεί αυτόματα από τη Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης του ΔΠΘ.

3. Κάντε κλικ στην ομάδα για την οποία θέλετε να δημιουργήσετε συνεδρία. Αν πάνω στην μπάρα της ομάδας εμφανίζεται το κουμπί Activate θα πρέπει να το πατήσετε για να ενεργοποιήσετε τους χρήστες (φοιτητές). Στις ομάδες / μαθήματα που έχουν δημιουργηθεί αυτόματα οι φοιτητές δεν έχουν άμεση πρόσβαση. Αντ ‘αυτού, εμφανίζονται ως εκκρεμείς χρήστες (pending users) και δεν μπορούν να δουν ή να αποκτήσουν πρόσβαση στην ομάδα πριν ο Καθηγητής ή κάποιος κάτοχος κάνει κλικ στο κουμπί Activate. Μόλις ενεργοποιηθούν, οι φοιτητές θα μετατραπούν από εκκρεμείς χρήστες σε κανονικούς χρήστες και μπορούν στη συνέχεια (και μόνο τότε) να αρχίσουν να χρησιμοποιούν την ομάδα / μάθημα.

4. Στην συνέχεια από την μπάρα εφαρμογών στα αριστερά πατήστε το κουμπί Hμερολόγιο.

5. Στο παράθυρο του Ημερολογίου πάνω δεξιά πατήστε το κουμπί New meeting / Νέα Σύσκεψη.

6. Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί συμπληρώνουμε τα εξής στοιχεία:

 1. Το όνομα του μαθήματος
 2. Την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής της συνεδρίας
 3. Την συχνότητα επανάληψης της συνεδρίας (καθημερινά, εβδομαδιαία, κλπ.)
 4. Το κανάλι (το οποίο περιλαμβάνει όλους τους φοιτητές που ανήκουν στην ομάδα/μάθημα)

7. Στο πεδίο Add channel / Προσθήκη καναλιού όταν πατήσετε το αναδυόμενο μενού, θα εμφανιστούν όλα τα μαθήματα στα οποία έχετε οριστεί ως διδάσκοντας. Επιλέξτε το μάθημα για το οποίο δημιουργείτε την συνεδρία (1) και στην συνέχεια πατήστε General / Γενικό (2).

8. Όταν έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία πατήστε το κουμπί Send / Αποστολή (1) επάνω δεξιά.

9. Στο ημερολόγιο, στην ημερομηνία και στην ώρα που έχετε ορίσει, θα εμφανιστεί η προγραμματισμένη συνεδρία.

10. Εάν πατήσετε επάνω στην προγραμματισμένη συνεδρία θα ανοίξει το παράθυρο με τις λεπτομέρειες της. Στο πεδίο περιγραφής, θα υπάρχει πλέον ένας σύνδεσμος Join Microsoft Teams Meeting.

11. Κάντε δεξί κλικ στoν σύνδεσμο Meeting options και επιλέξτε Open Link.

12. Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο όπου πρέπει να ρυθμίσετε τα εξής:

1. Ποιοι μπορούν να παρακάμψουν το χώρο αναμονής / Who can bypass the lobby (1). Έχετε τις παρακάτω επιλογές:

 • Everyone εάν θέλετε όλοι οι συμμετέχοντες να εισέρχονται απευθείας στο χώρο της συνεδρίας παρακάμπτοντας τον χώρο αναμονής.
 • People from my organization εάν θέλετε να εισέλθουν απ’ ευθείας στην συνεδρία οι φοιτητές που έχουν συνδεθεί με τον λογαριασμό Office 365 και να εισέρχονται στον χώρο αναμονής οι επισκέπτες (guest) .
 • Only me εάν θέλετε να μπαίνουν όλοι φοιτητές στον χώρο αναμονής (lobby) και να επιλέγετε εσείς ποίοι από αυτούς θα εισέλθουν στην συνεδρία.

Οι φοιτητές μπορούν να περιμένουν στο χώρο αναμονής έως 30 λεπτά, μετά θα αποσυνδεθούν και θα πρέπει να συνδεθούν εκ νέου στη συνεδρία πατώντας το κουμπί Επανάληψη συμμετόχης / Rejoin ή πατώντας τον σύνδεσμο (link) της συνεδρίας που τους έχετε στείλει μέσω  eclass.

2. Ποιος θα είναι ο παρουσιαστής / Who can present (2). Επιλέγετε Only me ώστε να έχετε μόνο εσείς την πλήρη διαχείριση της συνεδρίας. Μπορείτε εάν θέλετε, να προσθέσετε συμπαρουσιαστές μέσα από την ομάδα / μάθημα σύμφωνα με τις οδηγίες στην ενότητα Διαχείριση της ομάδας / μαθήματος.

3. Τέλος αφού συμπληρώσετε τα πεδία πατάτε Save.

13. Για να αντιγράψετε τον σύνδεσμο της συνεδρίας κάντε δεξί κλικ πάνω στον σύνδεσμο Join Microsoft Teams Meeting και επιλέξτε Copy Link. Μετά από αυτήν την ενέργεια μπορείτε να επικολλήσετε τον σύνδεσμο στο eclass (με δεξί κλικ στο κατάλληλο πεδίο και επικόλληση) για να αποσταλεί στους φοιτητές.

Διαχείριση ομάδας / μαθήματος

1. Ενεργοποίηση φοιτητών σε μια ομάδα / μάθημα

Στις ομάδες / μαθήματα που έχουν δημιουργηθεί αυτόματα οι φοιτητές δεν έχουν άμεση πρόσβαση. Αντ ‘αυτού, εμφανίζονται ως εκκρεμείς χρήστες (pending users) και δεν μπορούν να δουν ή να αποκτήσουν πρόσβαση στην ομάδα πριν ο Καθηγητής ή κάποιος κάτοχος κάνει κλικ στο κουμπί Activate. Μόλις ενεργοποιηθούν, οι φοιτητές θα μετατραπούν από εκκρεμείς χρήστες σε κανονικούς χρήστες και μπορούν στη συνέχεια (και μόνο τότε) να αρχίσουν να χρησιμοποιούν την ομάδα / μάθημα. Για να ενεργοποιήσετε τους φοιτητές ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Από την μπάρα εφαρμογών αριστερά επιλέξτε Teams (1).

2. Θα εμφανιστούν όλες οι ομάδες στις οποίες έχετε οριστεί ως διδάσκων (owner). Πατήστε στην ομάδα που θέλετε να ενεργοποιήσετε τους χρήστες.

3. Πάνω στην μπάρα του παραθύρου της ομάδας πατήστε το κουμπί Activate.

4. Οι χρήστες είναι πλέον ενεργοί και μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ομάδα.

2. Προσθήκη συμπαρουσιαστής στην ομάδα

Μπορείτε, αν το επιθυμείτε, να προσθέσετε και άλλους παρουσιαστές στην ομάδα, ώστε να έχουν τα ίδια δικαιώματα με εσάς στην συνεδρία, αρκεί να έχουν ιδρυματικό λογαριασμό στο Δ.Π.Θ.

1. Πατήστε το κουμπί Ομάδες, που βρίσκεται αριστερά στην μπάρα εφαρμογών.

2. Θα εμφανιστούν όλες οι ομάδες στις οποίες έχετε οριστεί ως διδάσκων (owner). Στην ομάδα που θέλετε να διαχειριστείτε πατήστε τις τρεις τελείες (1) δίπλα στο όνομα της και στο αναδυόμενο μενού επιλέξτε Add member (2).

3. Στο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέξτε την καρτέλα Teachers (1) και στην συνέχεια κάντε κλικ στο πλαίσιο αναζήτησης (2).

4. Πληκτρολογείστε το όνομα ή το email (1) του ατόμου που θέλετε να προσθέσετε και όταν εμφανιστεί επιλέξτε το και πατήστε το κουμπί Add (2).

5.Ο χρήστης προστίθεται αμέσως στην ομάδα της τάξης ως Kάτοχος (owner). Επιλέξτε Close για επιστροφή στις ομάδες.

3. Διαχείριση ομάδας

1. Πατήστε το κουμπί Ομάδες, που βρίσκεται αριστερά στην μπάρα εφαρμογών.

2. Θα εμφανιστούν όλες οι ομάδες στις οποίες έχετε οριστεί ως διδάσκων (owner). Στην ομάδα που θέλετε να διαχειριστείτε πατήστε τις τρεις τελείες (1) δίπλα στο όνομα της. Στο μενού που θα εμφανιστεί, επιλέξτε Manage Team (2).

3. Στο παράθυρο που θα ανοίξει μπορείτε να δείτε τους κατόχους (1) και τα μέλη / επισκέπτες (2) της ομάδας.

4. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις εξής ενέργειες:

 1. Να αναζητήσετε κάποιο μέλος της ομάδας με το ονοματεπώνυμο ή την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 2. Να προσθέσετε ένα μέλος
 3. Να αλλάξετε την ιδιότητα κάποιου μέλους, χρησιμοποιώντας το αναδυόμενο μενού, από κάτοχο σε μέλος και αντίστροφα
 4. Να διαγράψετε κάποιο μέλος πατώντας το κουμπί Χ δίπλα στο ονοματεπώνυμο του.

Συμμετοχή σε συνεδρία (Windows, Mac)

1. Πατήστε στον σύνδεσμο (link) που σας έχει αποστείλει ο διοργανωτής της συνεδρίας (καθηγητής). Το link πρέπει να ανοίξει είτε με Microsoft Edge είτε με Google Chrome.

2. Στον περιηγητή ιστού (browser) που θα ανοίξει επιλέγουμε Συνέχεια σε αυτό το πρόγραμμα περιήγησης

3. Στην συνέχεια από τις Άλλες επιλογές συμμετοχής πατήστε Για μια καλύτερη εμπειρία είσοδος, που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

4. Στο παράθυρο που θα ανοίξει πληκτρολογείστε το όνομα χρήστη του λογαριασμού σας στο Office365 που είναι με τη μορφή username@duth.gr και στη συνέχεια πατήστε Επόμενο.

 • Π.χ. αν το ιδρυματικό email είναι της μορφής nikopappa@ee.duth.gr, ο λογαριασμός σας στο Office365 είναι nikopappa@duth.gr

5. Στο επόμενο παράθυρό επιλέξτε Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

6. Στη σελίδα που θα εμφανιστεί πληκτρολογήστε τα στοιχεία του ιδρυματικού λογαριασμού σας. Αφού συμπληρώσετε το Όνομα χρήστη και τον Κωδικό (1) πατήστε Σύνδεση (2).

7. Αν σας εμφανίσει μήνυμα για αποδοχή χρήσης της κάμερας και του μικροφώνου πατήστε Επιτρέπεται

8. Έχετε πλέον συνδεθεί στο Microsoft Teams ως ταυτοποιημένος χρήστης. Για να συμμετέχετε στην συνεδρία πατήστε Συμμετοχή.

9. Σε περίπτωση που ο διοργανωτής της συνεδρίας έχει ορίσει οι συμμετέχοντες να περιμένουν στον χώρο αναμονής (lobby) θα σας εμφανίσει το παρακάτω παράθυρο μέχρι να γίνει αποδοχή. Μπορείτε να περιμένετε στο χώρο αναμονής έως 30 λεπτά, όταν παρέλθει ο χρόνος θα αποσυνδεθείτε και θα πρέπει να συνδεθείτε εκ νέου στη συνεδρία πατώντας το κουμπί Επανάληψη συμμετόχης / Rejoin ή πατώντας τον σύνδεσμο (link) της συνεδρίας που τους έχετε στείλει μέσω  eclass.

10. Αν ο διοργανωτής δεν έχει ορίσει οι συμμετέχοντες να εισέρχονται στο χώρο αναμονής θα εισέλθετε απ΄ευθείας στη συνεδρία.

Συμμετοχή σε συνεδρία (iOS, Android)

Για να συμμετέχετε σε μια συνεδρία με το Microsoft Teams, πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στην κινητή σας συσκευή.

1. Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής πατήστε το εικονίδιο του Microsoft Teams

2. Στο παράθυρο που θα ανοίξει πληκτρολογείστε τον λογαριασμό σας Office365 (1) με την μορφή username@duth.gr π.χ. αν το ιδρυματικό email είναι της μορφής nikopappa@ee.duth.gr, ο λογαριασμός σας στο Office365 είναι nikopappa@duth.gr και πατήστε Είσοδος (2).

3. Στη συνέχεια στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πατήστε στην επιλογή Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

4. Στη σελίδα που θα εμφανιστεί πληκτρολογήστε τα στοιχεία του ιδρυματικού λογαριασμού σας. Αφού συμπληρώσετε το Όνομα χρήστη και τον Κωδικό (1) πατήστε Σύνδεση (2)

5. Αφού έχετε συνδεθεί στην εφαρμογή Microsoft Teams πατήστε τον σύνδεσμο που σας έστειλε ο διοργανωτής/παρουσιαστής για να συμμετέχετε στην συνεδρία

6. Στο παράθυρο που θα ανοίξει πατήστε Συμμετοχή τώρα.

7. Έχετε συνδεθεί πλέον στην συνεδρία.

Ενεργοποίηση της διάταξης οθόνης 49 καμερών (7×7)

Η εφαρμογή Microsoft Teams από προεπιλογή μπορεί να προβάλει ταυτόχρονα τις κάμερες από 9 συμμετέχοντες (3×3). Υπάρχει όμως η δυνατότητα ενεργοποίησης προβολής των καμερών 49 συμμετεχόντων (7×7) μόνο στην έκδοση του Η/Υ (δεν υποστηρίζεται όταν ανοίγετε τις συνεδρίες μέσω web browser). Για να ενεργοποιήσετε αυτή την επιλογή ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

1. Μετά την σύνδεση σας στο Microsoft Teams, πατήστε στην εικόνα του προφίλ σας (1) στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής και στην συνέχεια επιλέξτε Settings / Ρυθμίσεις (2).

2. Στο παράθυρο που θα ανοίξει στην καρτέλα General / Γενικά (1) τσεκάρετε την επιλογή Turn on new meeting experience / Ενεργοποιήστε την νέα εμπειρία σύσκεψης (2) και τέλος πατήστε επάνω δεξιά το κουμπί Χ (3) για να κλείσει το παράθυρο τον ρυθμίσεων.

3. Για να ενεργοποιηθεί η νέα δυνατότητα πρέπει να επανεκκινήσετε την εφαρμογή. Για να συμβεί αυτό δεν αρκεί να κλείσετε την εφαρμογή Microsoft Teams πατώντας το κουμπί X, διότι με τον τρόπο αυτόν ελαχιστοποιείται στο παρασκήνιο. Για την ορθή επανεκκίνηση κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής που βρίσκεται κάτω στην γραμμή εργασιών και πατήστε Quit / Έξοδος.

5. Αφού έχετε ενεργοποιήσει το νέο χαρακτηριστικό, οι συνεδρίες σας θα ανοίγουν σε νέο παράθυρο και θα έχετε την δυνατότητα όταν συνδεθούν περισσότεροι από 9 συμμετέχοντες με ενεργοποιημένη την κάμερα τους, από την μπάρα εργαλείων, πατώντας τις τρεις τελείες (1) να επιλέξετε Large gallery /Μεγάλη συλλογή (2) και με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να βλέπετε ταυτόχρονα τις κάμερες έως 49 συμμετεχόντων.

Εργαλεία διαχείρισης συνεδρίας

1. Μπάρα εργαλείων

Τα διαθέσιμα εργαλεία της μπάρας είναι τα παρακάτω:

Πατώντας τις αντίστοιχες καρτέλες μπορείτε να δείτε χρήσιμες πληροφορίες για το κάθε εργαλείο και την διαχείριση του.

Δείχνει τη χρονική διάρκεια από την έναρξη της συνεδρίας.

Πατώντας το κουμπί Εμφάνιση / απόκρυψη συμμετεχόντων, μπορείτε να ανοίξετε ή να κλείσετε το παράθυρο που εμφανίζει την λίστα συμμετεχόντων. Στο παράθυρο αυτό εμφανίζονται οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες.

Επίσης πατώντας το κουμπί με τις τρεις τελείες και επιλέγοντας Download attendance list μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας ένα αρχείο με την ονομασία meetingAttendanceList.csv το οποίο ανοίγει με Excel και περιλαμβάνει την λίστα συμμετεχόντων της συνεδρίας. Το αρχείο περιέχει το όνομα, το χρόνο συμμετοχής και το χρόνο αποχώρησης από όλους τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη. Λάβετε υπόψη ότι θα μπορείτε να κάνετε λήψη της αναφοράς παρουσίας μόνο κατά τη διάρκεια της συνάντησης και όταν οι συμμετέχοντες εξακολουθούν να είναι παρόντες.

Θα εμφανιστεί κάτω δεξιά ένα παράθυρο που σας ειδοποιεί ότι γίνεται λήψη του αρχείου (Downloading…). Από προεπιλογή το αρχείο αποθηκεύεται στα Στοιχεία λήψης / Downloads του υπολογιστή σας.

Έαν πατήσετε το κουμπί δίπλα στο πλαίσιο αναζήτησης μπορείτε να αντιγράψετε τον σύνδεσμο της συνεδρίας και να τον αποστείλετε σε κάποιον που θέλετε να συμμετέχει στην συνεδρία.

Όταν μεταφέρετε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω στο όνομα ενός συμμετέχοντα θα εμφανιστεί ένα κουμπί με τρεις τελείες.

Από αυτό το κουμπί μπορείτε:

 1. Να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε το μικρόφωνο του συμμετέχοντα
 2. Να καρφιτσώσετε / ξεκαρφιτσώσετε την κάμερα του συμμετέχοντα στην προβολή καμερών
 3. Να τον κάνετε παρουσιαστή ή συμμετέχοντα
 4. Να αφαιρέσετε τον συμμετέχοντα από την συνεδρία

Τέλος μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα μικρόφωνα όλων των συμμετεχόντων ταυτόχρονα πατώντας το κουμπί Mute all. Ο διοργανωτής δεν έχει το δικαίωμα να ενεργοποιήσει το μικρόφωνο του συμμετέχοντα, αυτή η ενέργεια μπορεί να γίνει μόνο από τους ίδιους τους συμμετέχοντες όποτε επιθυμούν να ακουστούν.

Εάν πατήσετε το κουμπί Εμφάνιση / απόκρυψη συνομιλίας θα ανοίξει το παράθυρο του χώρου συνομιλίας όπου μπορούν να ανταλλάσσουν άμεσα μηνύματα οι συμμετέχοντες.

Εαν θέλετε να απενεργοποιήσετε την συνομιλία και να έχουν μόνο οι διοργανωτές δικαίωμα να στέλνουν άμεσα μηνύματα και οι συμμετέχοντες μόνο να λαμβάνουν χωρίς να έχουν την δυνατότητα να στείλουν, πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

1. Στην εφαρμογή MS Teams από την μπάρα εφαρμογών που βρίσκεται αριστερά, επιλέξτε Teams (1), στην συνέχεια στην ομάδα που θέλετε να απενεργοποιήσετε την συνομιλία πατήστε το κουμπί με τις τρεις τελείες (2) και πατήστε Manage Teams

2. Στο παράθυρο που θα ανοίξει μεταφέρετε τον κέρσορα του ποντικιού στο κανάλι General (1) και όταν πατήσετε το κουμπί με τις τρεις τελείες (2) στο μενού που θα εμφανιστεί επιλέξτε Manage channel (3)

3. Στο επόμενο παράθυρο επιλέξτε Only owners can post messages

Στους συμμετέχοντες τώρα θα εμφανίζεται ένα μήνυμα ότι μόνο οι διοργανωτές μπορούν να στείλουν άμεσα μηνύματα όταν  ανοίγουν το παράθυρο συνομιλίας.

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης, αν πατήσετε το κουμπί Raise your hand μπορείτε να ανεβάσετε ένα εικονικό χέρι για να ενημερώσετε τους ανθρώπους ότι θέλετε να μιλήσετε χωρίς να διακόψετε τη συνομιλία. Όλοι στη συνάντηση θα δουν ότι έχετε σηκώσει το χέρι σας. Οι παρουσιαστές της συνεδρίας θα λάβουν επίσης μια ειδοποίηση ότι το χέρι σας σηκώνεται και μπορούν να χαμηλώσουν το χέρι σας όταν έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε.

Επιλέξτε Show participants για να δείτε τη λίστα με όλους τους συμμετέχοντες. Όποιος σηκώσει το χέρι του θα έχει ένα εικονίδιο δίπλα στο όνομά του.
Όταν πολλά άτομα σηκώνουν τα χέρια τους, θα εμφανίζονται με τη σειρά με την οποία τα σήκωσαν.

Όταν πατήσετε το κουμπί More actions εμφανίζεται ένα μενού από το οποίο μπορείτε να κάνετε διάφορες επιπρόσθετες ενέργειες:

 1. Device settings. Μπορείτε να ρυθμίσετε τα οπτικοακουστικά μέσα (κάμερα, μικρόφωνο). Εάν χρησιμοποιείτε Mac και αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη λειτουργία του μικροφώνου σας, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε μία από τις ρυθμίσεις απορρήτου σας.Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε:Ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματοςΕπιλέξτε Ασφάλεια και απόρρητοΣτην ενότητα Απόρρητο, επιλέξτε Μικρόφωνο στα αριστεράΒεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί το Microsoft Teams
 2. Meeting details. Μπορείτε να δείτε τις λεπτομέρειες της συνεδρίας, δηλαδή τον σύνδεσμο (link) της συνεδρίας και τις επιλογές που έχετε ορίσει σε αυτήν.
 3. Gallery / Large Gallery. Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ προβολής 9 καμερών ταυτόχρονα (επιλέγοντας Gallery) ή προβολής 49 καμερών ταυτόχρονα (επιλέγοντας Large gallery).
 4. Apply background effects. Μπορείτε να επιλέξετε μια εικόνα την οποία θα βλέπουν ως φόντο πίσω από εσάς οι συμμετέχοντες
 5. Turn off/on incoming video. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε τα εισερχόμενα βίντεο.

Όταν επάνω στο εικονίδιο της κάμερας υπάρχει μια διαγώνια γραμμή σημαίνει ότι η κάμερα είναι απενεργοποιημένη. Διαφορετικά είναι
ενεργοποιημένη και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να σας δουν.

Όταν επάνω στο εικονίδιο του μικροφώνου υπάρχει μια διαγώνια γραμμή σημαίνει ότι το μικρόφωνο είναι απενεργοποιημένο. Διαφορετικά
είναι ενεργοποιημένο και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να σας ακούν.

Υπάρχει ένα πλήθος επιλογών που μπορούμε να διαμοιραστούμε με τους συμμετέχοντες:

1. Με την επιλογή Desktop (1) κάνουμε διαμοιρασμό όλης της επιφάνειας εργασίας του υπολογιστή μας

2. Με την επιλογή Window (2) κάνουμε διαμοιρασμό μόνο κάποιου παραθύρου ή προγράμματος που έχουμε ανοιχτό στον υπολογιστή μας

3. Με την επιλογή Powerpoint (3) μπορούμε να ανεβάσουμε και να διαμοιραστούμε μια παρουσίαση Powerpoint με τον παρακάτω τρόπο:

 • Πατήστε το κουμπί Browse

 • Θα ανοίξει ένα παράθυρο στο οποίο αφού επιλέξουμε από τον υπολογιστή μας το αρχείο Powerpoint που θέλουμε να διαμοιράσουμε (1) πατάμε Άνοιγμα (2).

 • Η παρουσίαση θα ανοίξει στο κεντρικό παράθυρο (1) και θα είναι ορατή στους συμμετέχοντες. Όταν θέλουμε να σταματήσουμε τον διαμοιρασμό της παρουσίασης πατάμε το κουμπί Stop presenting (2).

4. Με την επιλογή Whiteboard εμφανίζεται ένας ασπροπίνακας στον οποίο μπορείτε να γράψετε.

Όταν θέλετε να κλείσετε τον ασπροπίνακα πατήστε το κουμπί Stop presenting πάνω στην μπάρα εργαλείων

5. Για να μοιραστείτε ήχο από τον υπολογιστή σας, επιλέξτε Include computer sound.. Όταν κάνετε κοινή χρήση, όλοι οι ήχοι από τον υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένων των ειδοποιήσεων, θα περιλαμβάνονται στη σύσκεψη.

Για να αποχωρήσετε από την συνεδρία πατήστε το κουμπί Leave (1). Εάν είστε διοργανωτής και θέλετε να τερματίσετε την συνεδρία για όλους τους συμμετέχοντες τότε πατήστε την επιλογή End meeting (2).

Διαχείριση συμμετεχόντων

1. Έλεγχος στοιχείων συμμετέχοντα

Αν τοποθετήσετε τον κέρσορα του ποντικιού στην εικόνα του συμμετέχοντα δίπλα στο όνομα του

θα ανοίξει η καρτέλα με τα στοιχεία του συμμετέχοντα

Αν ο συμμετέχοντας έχει συνδεθεί με τον λογαριασμό του Office 365 και τα στοιχεία του ιδρυματικού του λογαριασμού (δηλαδή έχει ταυτοποιηθεί) θα εμφανίζονται στην καρτέλα του το ονοματεπώνυμο του (1) και το ιδρυματικό email του (2)

Αν ο συμμετέχοντας έχει συνδεθεί ως επισκέπτης (guest), τότε δίπλα στο όνομα του θα εμφανίζεται σε παρένθεση ο χαρακτηρισμός επισκέπτης / guest

και όταν ανοίξετε την καρτέλα του θα εμφανίζεται το όνομα του με τον χαρακτηρισμό σε παρένθεση επισκέπτης / guest αλλά δεν θα εμφανίζεται ιδρυματικό email

2. Αποδοχή / απόρριψη συμμετέχοντα από τον χώρο αναμονής (lobby)

Όταν υπάρχει κάποιος συμμετέχοντας στον χώρο αναμονής (lobby) και περιμένει την αποδοχή του διοργανωτή εμφανίζεται στο παράθυρο συμμετεχόντων κάτω από την καρτέλα Waiting in lobby

Για να επιτρέψετε σε κάποιον συμμετέχοντα που βρίσκεται στον χώρο αναμονής να εισέλθει στην συνεδρία πατήστε το κουμπί Αποδοχή συμμετέχοντα στο χώρο αναμονής (1). Εάν θέλετε να το απορρίψετε πατήστε το κουμπί Άρνηση αποδοχής συμμετέχοντα στο χώρο αναμονής (2).

3. Καρφίτσωμα / Ξεκαρφίτσωμα χρήστη στην οθόνη προβολής

Αυτή η λειτουργία  εμφανίζεται όταν κάνετε δεξί κλικ στο όνομα κάποιου συμμετέχοντα σε μια σύσκεψη. Πατώντας Pin / Καρφίτσωμα μπορείτε να “εστιάσετε / προβάλλετε” το βίντεο ενός συγκεκριμένου ατόμου στην οθόνη σας χωρίς να έχει σημασία ποιος μιλάει. Μπορείτε να καρφιτσώσετε παραπάνω από ένα βίντεο.

2. Επίσης μπορείτε να καρφιτσώσετε το βίντεο κάποιου συμμετέχοντα κάνοντας απ’ ευθείας δεξί κλικ στην προβολή βίντεο του.

3. Όταν θέλετε να αναιρέσετε το καρφίτσωμα κάνετε δεξί κλικ και επιλέγετε Unpin / Ξεκαρφίτσωμα