ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

itc-fp

image
Microsoft Office 365
Οδηγίες για χρήση του λογισμικού Office 365 της εταιρείας Microsoft
Για να μεταβείτε και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας ώστε να προχωρήσετε στη διαδικασία εγκατάστασης του νέου Office στον υπολογιστή σας ή χρήσης του online, κάντε κλικ στον σύνδεσμο login.microsoftonline.com και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Στην αρχική σελίδα πληκτρολογήστε στo αντίστοιχo πεδίo το όνομα χρήστη του ιδρυματικού λογαριασμού σας, συνοδευόμενο από @duth.gr π.χ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και πατήστε enter. Αυτόματα θα γίνει ανακατεύθυνση στη σελίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης..

signin_1

2. Η ανακατεύθυνση θα σας μεταφέρει στην ιστοσελίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου μπορείτε να επιλέξετε τον λογαριασμό εισόδου. Πατήστε την επιλογή Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

signin_2

3. Θα ανοίξει η ιστοσελίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην οποία θα γίνει η πιστοποίηση των στοιχείων λογαριασμού σας. Πληκτρολογήστε ξανά στα αντίστοιχα πεδία το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του Ιδρυματικού Λογαριασμού σας και πατήστε το κουμπί Σύνδεση.

signin_3

4. Έχετε εισέλθει στη σελίδα του Office 365.

signin_4

5. Έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή της σουίτας γραφείου Office της Microsoft από οποιοδήποτε υπολογιστή χωρίς εγκατάσταση, δεδομένου ότι υπάρχει σύνδεση στο internet, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Η εφαρμογή θα ανοίξει στον φυλλομετρητή σας (browser).

signin_5

6. Εναλλακτικά μπορείτε να εγκαταστήσετε το Office στον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας πατώντας το κουμπί Εγκατάσταση Office 2016. Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση του Office παρακαλώ διαβάστε στο τέλος του οδηγού το κείμενο με τίτλο "Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση του Office 365".

signin_6

7. Πατώντας στο κουμπί Εγκατάσταση Office 2016 θα ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης της 32-bit έκδοσης του Office 365 και στην Ελληνική γλώσσα. Ωστόσο, αν επιθυμείτε να εγκαταστήσετε την 64-bit έκδοση του Office 365 ή να επιλέξετε μία διαφορετική γλώσσα εμφάνισης, πατήστε στην επιλογή Άλλες εγκαταστάσεις.

signin_7

8. Στη σελίδα που θα μεταφερθείτε επιλέξτε την επιθυμητή γλώσσα εμφάνισης από το αναδυόμενο μενού, πατήστε στις Σύνθετες για να εμφανιστεί το αναδυόμενο μενού και να επιλέξετε την 64 bit έκδοση και τέλος πατήστε Εγκατάσταση για να συνεχίσετε.

signin_8

9. Αμέσως μετά, θα σας ζητηθεί αυτόματα να πραγματοποιήσετε τη λήψη ενός μικρού εκτελέσιμου αρχείου, λίγων KB, και έπειτα να το τρέξετε για να συνεχίσετε τη διαδικασία της εγκατάστασης του Office 365 στον υπολογιστή σας. Η διαδικασία της εγκατάστασης θα ξεκινήσει αμέσως μετά.

signin_9

10.Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση μπορείτε να χρησιμοποιείτε όλες τις εφαρμογές του νέου Office 365 στον υπολογιστή σας χωρίς να χρειάζεται σύνδεση στο internet.

signin_10

Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση του Office 365

Αν έχετε ήδη εγκατεστημένη μία προηγούμενη έκδοση του Office στον υπολογιστή σας και σκοπεύετε να εγκαταστήσετε μία από τις εκδόσεις του νέου Office 2016 ή Office 365 θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει η άμεση δυνατότητα αναβάθμισης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε είτε να κρατήσετε και τις δύο εκδόσεις, την παλιά και τη νέα, στον υπολογιστή σας χωρίς κανένα πρόβλημα αφού θα τρέχουν ξεχωριστά και ανεξάρτητα, είτε να καταργήσετε την προηγούμενη έκδοση του Office μέσω της ενότητας Προγράμματα και Δυνατότητες (Programs and Features) του Πίνακα Ελέγχου και στη συνέχεια να προχωρήσετε στην εγκατάσταση της νέας έκδοσης του Office 365. Επίσης, αν χρησιμοποιείτε ήδη την έκδοση Office 365 Home Premium Preview που διέθεσε η Microsoft δωρεάν για δοκιμή θα πρέπει να την απεγκαταστήσετε μέσω του Πίνακα Ελέγχου των Windows πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση της συνδρομητική έκδοσης του Office 365.